Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vita bönor i tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Vita bönor i tomatsås fungerar som både som ensamrätt och ingrediens i andra maträtter. Vita bönor är också bra som tillbehör till grillat, stekt kött och korv. Vita bönor i tomatsås är bra som frukost om man vill gå ned i vikt eftersom kalorinnehållet är lågt medan fiber- och proteininnehållet är högt. Det ger en långvarig mättnadskänsla trots få kalorier. Förslag på andra ingredienser: - Tomater kan ersättas med tomater på burk. - Rosmarin kan bytas mot timjan, mejram eller basilika. - Önskas vitlök, kan 2 klyftor stekas tillsammans med löken. - En liten nypa socker kan tillsättas för att understryka tomatens egna sötma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg bönorna i blöt över natten (12 timmar). Häll av blötläggningsvattnet och koka bönorna i så mycket vatten så det täcker med salt och kryddbukett ca 45 min.
  2. Tomatsås: Skala och hacka löken. Skålla och skala tomaterna.
  3. Kärna ur paprikan och skär den i tunna ringar.
  4. Värm oljan i en gryta och fräs löken mjuk på svag värme utan att bryna den. Lägg tomaterna, skurna i bitar, och låt dem koka med 5 min. Tillsätt paprikaringar, vitt vin och kryddorna. Låt såsen sjuda på svag värme 10 min. Smaksätt med ev tomatpuré.
  5. Häll av kokvattnet från bönorna, använd ev lite för att späda tomatsåsen med. Blanda bönor och tomatsås, hetta upp och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.