Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risgratäng med köttfärs- och tomatsås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här gratängen tycker både våra stora och små middagsgäster om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp riset med grönsaksbuljongen. Sätt ner värmen, lägg på locket och låt sjuda 20 min.
  2. Skala och hacka lök och vitlök fint. Skölj och ansa paprikorna och skär dem i munsbitar. Låt tomaterna rinna av och hacka dem grovt.
  3. Hetta upp 1 msk olja i en teflonstekpanna, lägg i paprikan och fräs ca 5 min. Krydda med salt och peppar och lägg över paprikan i en skål.
  4. Hetta upp resten av oljan i stekpannan och bryn köttfärsen tills den är smulig. Tillsätt lök och vitlök och fräs tills löken mjuknar. Lägg i tomaterna och fräs under omrörning.
  5. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré, blanda väl och låt koka ihop ca 10 min. Krydda med salt, peppar och oregano. Sätt ugnen på 200ºC.
  6. Blanda crème fraiche, yoghurt, ägg maizena och parmesan och krydda med salt och peppar.
  7. Varva ris, köttfärssås och paprikabitar i en gratängform och häll på yoghurtblandningen. Ställ in i ugnen och gratinera 30 min.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Bane 19 mars 2011

    Underbart ! Tack!

  • MsDr 9 februari 2012

    Mums! Det här var vardagsgott! Jag hade ingen creme fraiche hemma, så jag gjorde täcket av Philadelphiaost med vitlökssmak ocg matyoghurt, samt toppade med fetaost. Det blev supergott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.