Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammentrecôte med timjansky och söt couscous

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Börja med couscousen: koka upp vatten, salt och smör och häll över de torra grynen. Rör om, lägg på ett lock och ställ kastrullen på ett träskärbräde i c:a 8 minuter. Lägg under tiden 1 msk smör i en annan gryta och lägg i löken och paprikan som skall smälta långsamt på medelvärme. När löken är genomskinlig lägger man i russin, krossade tomater, tomatpuré, sambal oelek och honung. Låt det hela smälta ihop några minuter och häll sedan över honungen och apelsinjuicen. Smaka av med lite salt och peppar. Stek lammentrecôten i lite av smöret och lägg köttet på ett ugnssäkert fat och håll dem varma i ugnen. Värm i samma stekpanna timjan, fond, vin och honung i några minuter. Red eventuellt av såsen med lite maizena. Klicka i resten av smöret i små klickar. Smaka av med salt och peppar. Blanda slutligen couscousgryn med tomatsåsen och skeda upp på tallrikar tillsammans med lamm och sky. Garnera gärna med lite färsk timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.