Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatsås grundrecept

(2 kommentarer)  
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Denna sås är en utmärkt grund både som den är, till pizza, att blanda i köttfärsåsen eller andra rätter där en tomat sås hör hemma

Ingredienser

Instruktioner

Skala löken och hacka, hacka även vitlöken (vill du ha en starkare vitlöksmak så pressar du klyftorna). skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Fräs löken i oljan men se till att den inte blir brun, den ska bara var glansig. Häll över tomaterna och lägg i de soltorkade tomaterna och låt koka på svag värme i 15 minuter. Krydda med socker, salt, svartpeppar och låt såsen koka ytterliga 10 minuter. Späd med vatten om det behövs. Lägg i örtkryddorna, de svarta oliverna och lagerbladet och koka i ytterligare 15 minuter men se till att det inte kokar torrt. Ta bort lagerbladet och tillsätt tomatpuré. Mixa såsen så den blir slät.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • h1978n 19 januari 2009

    Blev mycket god sås direkt. Men när jag smakade resterna som jag lämnat i en burk i kylen dagen efter så var det himmelriket, har man möjlighet så gör denna dagen innan den ska användas så är den helt underbar.

  • h1978n 8 februari 2009

    Har provat att frysa denna, fungerar utmärkt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.