Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Egengjord tomatsås som blir gudomligt god till alla former av pastarätter! Använd i lasagne, köttfärssås eller ät den bara till lite nykokt pasta. Funkar utmärkt att göra på lite lätt smaklösa tomater som brukar vara billiga i butikerna!

Ingredienser

Instruktioner

Skala och hacka löken. Skala vitlöksklyftorna och skiva dem tunt. fräs löken och vitlöken varsamt i olivoljan på ganska svag värme. Skär tomaterna i grova bitar och lägg ner dem i lökgrytan och låt allt koka upp. Blanda i basilika, rosmarin. Slå på vitt vin och smaksätt med salt, socker och peppar. Rör om. Titta till såsen under tillagningen, det kan behövas lite mer vin, eller vatten. Koka den först under lock i 10 min, sedan utan lock i 10 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.