Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatsallad Caprese

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 5 minuter
Skriv ut

Frisk och utmärkt vid sidan av nästan allt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva tomaterna och lägg upp på en tallrik eller litet fat. Skiva mozzarellan och skär i portionsbitar. Lägg ovanpå tomaterna. Skär basilikumbladen i mindre bitar. Smaken kommer då fram bättre. Lägg dem ovanpå mozzarellan.
  2. I en liten skål, blanda olivolja, vinäger, senap och honung. Rör kraftigt så allt blandar sig. Tillsätt eventuellt lite salt. Häll över tomaterna.
  3. Servera som förrätt, mellan rätterna, eller som en sallad efter huvudrätten. Jag föredrar att äta salladen separat, och inte blanda på tallriken med varm mat.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • begeanka 8 oktober 2008

    Kanongott, jag hade mina egenodlade växthus tomater.

  • kristinahedberg 10 oktober 2008

    Härligt god Passade utmärkt till fredagsmyset Kristina

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.