Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatsallad med brynt salviasmör

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En fantastisk sidosallad som är jättegod till grillat eller stekta biffar. Salladen smakar bäst om tomaterna är riktigt mogna och rumsvarma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt mozzarellan i små bitar. Blanda tomater, spenat, parmesan och mozzarella på ett fat. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
  2. Skär brödet i tärningar och stek dem frasiga i 2 msk av smöret. Lägg åt sidan. Repa och stek salviabladen frasiga i 1 msk smör. Lägg dem på ett hushållspapper.
  3. Bryn resten av smöret i stekpannan tills det är gyllenbrunt med nötaktig doft. Smaka av smöret med citron.
  4. Skeda smöret över salladen och toppa med bröd och salvia. Servera direkt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.