Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dilldoftande fisksoppa med sting

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12-15 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Festsoppa som förbereds dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dagen före festen: Skiva purjolöken och hacka vitlöksklyftorna och fräs i smör.
  2. Häll i tomatsoppa, fisksoppa, crème fraiche, vitt vin, krossade tomater, hummerfond, chilisås och svartpeppar. Låt det puttra ihop några minuter.
  3. Festdagen: Skär fisken i ganska stora bitar och strö lite salt över. Låt fisken sjuda i soppan 3-4 minuter.
  4. Lägg i de väl avrunna kräftstjärtarna, crabsticks och dill. Låt det puttra 2 minuter.
  5. Smaksätt med salt och eventuellt mera tabasco, svartpeppar och chilisås. Smaka dig fram. Soppan skall ha en tydlig smak av dill och pepprigt sting!
  6. Vid serveringen: Strö dill över soppan i rejäla drivor och häll i cocktailtomater.
  7. Servera med aioli och vitlöksbröd
  8. Vill du ha en matigare soppa, lägg i några potatisar i stora bitar och red ev soppan och vips har du en fiskgryta!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bikbok 29 januari 2010

    Låter supergod :) /Puuffen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.