- Serverar: 12-15 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Festsoppa som förbereds dagen innan.
Instruktioner
- Dagen före festen:
Skiva purjolöken och hacka vitlöksklyftorna och fräs i smör.
- Häll i tomatsoppa, fisksoppa, crème fraiche, vitt vin, krossade tomater, hummerfond, chilisås och svartpeppar. Låt det puttra ihop några minuter.
- Festdagen:
Skär fisken i ganska stora bitar och strö lite salt över. Låt fisken sjuda i soppan 3-4 minuter.
- Lägg i de väl avrunna kräftstjärtarna, crabsticks och dill. Låt det puttra 2 minuter.
- Smaksätt med salt och eventuellt mera tabasco,
svartpeppar och chilisås. Smaka dig fram. Soppan skall ha en tydlig smak av dill och pepprigt sting!
- Vid serveringen:
Strö dill över soppan i rejäla drivor och häll i cocktailtomater.
- Servera med aioli och vitlöksbröd
- Vill du ha en matigare soppa, lägg i några potatisar i stora bitar och red ev soppan och vips har du en fiskgryta!
Publicerat den
29 januari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter supergod :) /Puuffen