Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling- och tomatsoppa med fart

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jag har ätit många kycklingsoppor eftersom jag älskar kyckling i alla dess former. Men den här soppan slår alla med sin smakrikedom och lenhet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla kycklingen, kärna ur och strimla äpplet samt skala och hacka löken. Fräs allt i smör med kycklingkrydda och curry i en gryta tills kycklingen nästan är färdig.
  2. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och smula i buljongtärningarna. Låt soppan koka några minuter. Smaksätt med socker och salt. Strö över persilja.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • Davotti 23 februari 2012

    Vilken typ av kycklingkrydda är detta? Låter som ett gott recept - detta ska jag testa. Anna

  • mep 2 augusti 2012

    Fantastiskt god och lättlagad. Kommer att få en hedersplats i min kokbok.

  • nystessan 6 november 2012

    Vad är kycklingkrydda?

  • Roskerstin 6 november 2012

    Kycklingkrydda är en kryddburk som heter Kycklingkrydda och märket är KANIA och jag ha köpt den på Lidl. M V H Kerstin

  • shekambu 22 december 2012

    Enkel och god soppa! Jag gjorde lite egna modifieringar va gäller frukt och kryddor :) ; resultatet blev för många smaker. "Keep it simple"

  • catarinamalmberg 9 februari 2014

    Smakrik och riktigt god soppa. T.o.m barnen som är mycket tveksamma till soppor gillade det. Jag hade dubbelt så mycket kyckling. När den var uppäten passerade jag soppan som var kvar - det blev krämigare och ännu godare. Nästa gång ska steka lök+ äpple för sig, blanda ut i vätska och passera innan jag tillsätter till resten.

  • Fredrik 25 oktober 2017

    Innehåller Kania kycklingkrydda mononatriumglutamat eller natriumklorid, det står bara salt som ingrediens, men jag vet att jag får tandköttsuppsvullning av MNG så jag undrar bara.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.