Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatsoppa från Söderslätt

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Härlig gräddig soppa, perfekt till lunch eller som förrätt... Riktigt het, sätter fart på matsmältningen...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och skiva vitlöken så tunt som möjligt och stek dem mjuka på svag värme i smöret.
  2. Häll i tomaterna, crème fraiche och kryddorna. Koka upp och låt puttra i 5-10 minuter.
  3. Mixa med stavmixer eller i matberedare. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera i djup tallrik, dekorera eventuellt med basilika. Servera gärna med ett syrligt fullkornsbröd och ost.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • dahann 16 mars 2008

    Väldigt lättlagat och gott. Fungerar även utmärkt att värma dagen efter.

  • EvaMS 21 augusti 2009

    Är det riktigt med 1-2 tsk cayennepeppar, blev väldigt starkt och jag tycker ändå om kryddstark mat.

  • Ekorrungen 22 januari 2011

    Vilken god soppa!

  • Dale 25 mars 2011

    Jag reducerade cayennepepparen till 1/2 tsk och lade till 1 bitsockerbit för att få ut mer av smakerna. Väldigt lyckat resultat. Kan varmt rekommendera denna soppa!

  • eva_jonte 5 oktober 2011

    1 tsk cayennepeppar var för mkt! synd att jag inte gjorde som en annan skrev, att bara ta 1/2 tsk!

  • jecki 12 september 2012

    Oj vad mycket cayennepeppar det vart och jag tog bara en tesked. Förutom att det var superstarkt så var det ett riktigt gott och bra recept, enkelt och snabbt det gillar jag. Jag la till en grönsaksbuljongtärning och en tesked honung också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.