Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatsoppa med Tabascotouch

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En god, närande och lite pikant tomatsoppa, med lök och morötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och dela löken och skiva sedan lökhalvorna i halvmånar. Skiva purjolöken. Skölj av körsbärstomaterna. Värm en stor gryta/kastrull på mellanhög värme och slå en klick smör i botten. När smöret slutat puttra, lägg ner lök, purjo och tomater. Låt bryna medan du skalar och skivar morötterna.
  2. Lägg i morötterna och häll sedan på chilisås, passerade tomater och tomater i tomatsås. Krydda med basilika, oregano, svartpeppar och salt. Tillsätt Tabascon och smaka av, det ska inte bli för hett, men det ska smaka av Tabascon!
  3. Låt blandningen puttra i en gryta och koka upp en liter vatten (förslagsvis i en vattenkokare, om tillgänglig). Häll i buljongpulver eller lägg i två buljongtärningar med köttbuljong och låt blandas ut. Häll sedan i buljongen i grytan. Gör en redning på matlagningsgrädden och mjölet (blanda och skaka om tills blandningen är slät) och tillsätt den till soppan.
  4. Låt puttra under lock i 20 minuter, så att morötterna mjuknar, men tillsätt pastan vid rätt koktillfälle (så om pastan ska koka i 2 minuter, lägg i den efter 18 minuter, o s v). Efter 20 minuter, ta grytan från spisen och klipp ner färsk gräslök.
  5. Klart att servera!
  6. Tips:
  7. Gott serveringstips: tomatsoppa med 2 Fattiga pizzor och mjölk utgör en utsökt måltid! En klick matlagningsyoghurt i är också väldigt fräscht.
  8. Om man vägrar äta vegetariskt kan man skiva i chorizo i grytan när det är fem minuters koktid kvar.
  9. Även vit fisk smakar gott i den här soppan…
  10. Beroende på känslighet hos de som ska äta kan man ersätta Tabascon med 1 tsk paprikapulver, 2 krm chilipulver och 1 msk tomatpure som blandas i en skål. Kom ihåg att smaka av!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • marcu5 17 maj 2011

    Matbloggar på http://matbiten.wordpress.com

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.