- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En god, närande och lite pikant tomatsoppa, med lök och morötter.
Instruktioner
- Skala och dela löken och skiva sedan lökhalvorna i halvmånar. Skiva purjolöken. Skölj av körsbärstomaterna. Värm en stor gryta/kastrull på mellanhög värme och slå en klick smör i botten. När smöret slutat puttra, lägg ner lök, purjo och tomater. Låt bryna medan du skalar och skivar morötterna.
- Lägg i morötterna och häll sedan på chilisås, passerade tomater och tomater i tomatsås. Krydda med basilika, oregano, svartpeppar och salt. Tillsätt Tabascon och smaka av, det ska inte bli för hett, men det ska smaka av Tabascon!
- Låt blandningen puttra i en gryta och koka upp en liter vatten (förslagsvis i en vattenkokare, om tillgänglig). Häll i buljongpulver eller lägg i två buljongtärningar med köttbuljong och låt blandas ut. Häll sedan i buljongen i grytan. Gör en redning på matlagningsgrädden och mjölet (blanda och skaka om tills blandningen är slät) och tillsätt den till soppan.
- Låt puttra under lock i 20 minuter, så att morötterna mjuknar, men tillsätt pastan vid rätt koktillfälle (så om pastan ska koka i 2 minuter, lägg i den efter 18 minuter, o s v). Efter 20 minuter, ta grytan från spisen och klipp ner färsk gräslök.
- Klart att servera!
- Tips:
- Gott serveringstips: tomatsoppa med 2 Fattiga pizzor och mjölk utgör en utsökt måltid! En klick matlagningsyoghurt i är också väldigt fräscht.
- Om man vägrar äta vegetariskt kan man skiva i chorizo i grytan när det är fem minuters koktid kvar.
- Även vit fisk smakar gott i den här soppan…
- Beroende på känslighet hos de som ska äta kan man ersätta Tabascon med 1 tsk paprikapulver, 2 krm chilipulver och 1 msk tomatpure som blandas i en skål. Kom ihåg att smaka av!
Publicerat den
17 maj 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Matbloggar på http://matbiten.wordpress.com