Tomatsås är ett bra sätt att konservera sommaren på. Stoppa såsen i frysen och du får sommarkänsla närhelst du plockar fram den.
Detta blir ganska mycket sås
Instruktioner
- Hacka löken, vitlöken och chili.
Skär tomaterna i bitar (ta bort kärnorna om du vill ha en slätare sås). Hacka basilikan.
- Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en stor gryta eller kastrull. Fräs lök, vitlök och chili utan att det tar färg.
Lägg i tomatbitarna och låt fräsa några minuter.
Strö över socker och smula över buljongtärningen.
Häll på balsamvinäger och vin, sänk värmen och sätt på locket.
- Låt puttra i ca 1 timme. Håll koll så att det inte kokar torrt, späd i så fall med lite vatten.
- Lägg i basilikan, smaka av med salt och peppar och låt puttra 10 minuter till.
Publicerat den
5 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar