Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatsås på färska tomater

 
Skriv ut

Tomatsås är ett bra sätt att konservera sommaren på. Stoppa såsen i frysen och du får sommarkänsla närhelst du plockar fram den. Detta blir ganska mycket sås

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken, vitlöken och chili. Skär tomaterna i bitar (ta bort kärnorna om du vill ha en slätare sås). Hacka basilikan.
  2. Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en stor gryta eller kastrull. Fräs lök, vitlök och chili utan att det tar färg. Lägg i tomatbitarna och låt fräsa några minuter. Strö över socker och smula över buljongtärningen. Häll på balsamvinäger och vin, sänk värmen och sätt på locket.
  3. Låt puttra i ca 1 timme. Håll koll så att det inte kokar torrt, späd i så fall med lite vatten.
  4. Lägg i basilikan, smaka av med salt och peppar och låt puttra 10 minuter till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.