- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
Matig och god köttfärspaj.
Instruktioner
- Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och låt den sedan vila i kylen i 30 minuter. Fräs under tiden köttfärs, lök och svamp. Tillsätt mjöl, tomatpuré, vatten, buljongtärning, salt, peppar. Låt koka i 10 minuter. Smaksätt med pressad vitlök.
Tryck ut 3/4 av degen i en pajform så att botten och kanterna blir täckta. Häll i köttfärsfyllningen. Lägg resten av pajdegen i en snodd runt kanten. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter i 225 grader. Ta ut formen och lägg på skivade tomater och strö över osten. Grädda ytterligare 10 minuter.
- Gott med en grönsallad till.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
15 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för ett riktigt gott recept. Vi använde lammfärs. Behöver jag säga att formen var tom? :-)
Enkel och mycket god! Alla i familjen gillade den!