Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomattäckt köttfärspaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Matig och god köttfärspaj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och låt den sedan vila i kylen i 30 minuter. Fräs under tiden köttfärs, lök och svamp. Tillsätt mjöl, tomatpuré, vatten, buljongtärning, salt, peppar. Låt koka i 10 minuter. Smaksätt med pressad vitlök. Tryck ut 3/4 av degen i en pajform så att botten och kanterna blir täckta. Häll i köttfärsfyllningen. Lägg resten av pajdegen i en snodd runt kanten. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter i 225 grader. Ta ut formen och lägg på skivade tomater och strö över osten. Grädda ytterligare 10 minuter.
  2. Gott med en grönsallad till.
  3. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Gul13 12 januari 2009

    Tack för ett riktigt gott recept. Vi använde lammfärs. Behöver jag säga att formen var tom? :-)

  • Silvander 9 oktober 2011

    Enkel och mycket god! Alla i familjen gillade den!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.