Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomattorsk med dill och kaviargrädde.

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Om man tycker om fisk och har lite ont om tid för matlagning så passar det här receptet alldeles utmärkt. Det sköter sig nästan själv! Att det blir gott får man liksom på köpet. Man skall dock tänka på att inte överkoka fisken, känn med en steknål mitt i fisken och lägg nålen mot läppen, fisken är färdig vid en innertemperatur av ca 60 grader. Såsen har en liten tendens att skära sig om den får bli för tjock, rör därför om ett par gånger extra runt fisken mot slutet av kokningen och späd eventuellt med lite mer fiskbuljong. Receptet är för två personer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Lägg några klickar smör i botten på formen där fisken skall ligga.
  3. Lägg det frusna fiskblocket i formen och salta lätt, tänk på att kaviaren är salt, peppra med pepparkvarn.
  4. Sätt in i ugnen i 15 minuter, eller tills fisken är nästan genomtinad.
  5. Skiva under tiden tomaterna, hacka dillen men spara ett par kvistar till garnering. Blanda grädde, mjölk, dill, kaviar och vin eller fiskbuljong i en skål.
  6. Ta ut fisken från ugnen och lägg på tomatskivorna, lägg ett par små klickar smör ovanpå och häll gräddmjölken kring fisken.
  7. Sätt in i ugnen och låt stå tills fisken är färdig, ca 15-20 minuter, ta ut efter halva tiden och ös med såsen över tomatskivorna samt rör om lätt runt fisken, verkar det för tjockt så späd med lite mera fiskbuljong.
  8. Garnera med ett par citronskivor och en dillvippa, servera tillsammans med kokt eller pressad potatis.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Awast 5 maj 2010

    Tack för ett enkelt och mycket gott recept. Detta kommer jag att göra fler gånger!

  • vebon 19 oktober 2010

    Lagade denna rätt igår till middag,den blev väldigt uppskattad. Jag kommer att laga den fler gånger. Tack för receptet Vebon

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.