Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomtesill

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Mycket god inlagd sill som kan stå i kylskåpet minst en vecka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ättiksprit, vatten, strösocker, lagerblad och nejlikorna i en kastrull och koka lagen några minuter. Låt den kallna.
  2. Skölj av sillfile´erna och låt dem rinna av. Skär dem i sneda bitar.
  3. Ansa och skiva lök, purjolök och morötter. Varva sillen med grönsaker och kryddpeppar. Häll den kalla lagen över och ställ sillinläggningen kallt. Sillen är klar att äta efter ca 1 dygn.

Kommentarer (2)

  • tossan82 23 december 2010

    Fantastisk god sill! Och eftersom det var första gången jag la in sill, så var det skönt att receptet dessutom var så fantastisk enkelt. :) Det här receptet kommer ha en permanent plats i min kokbok!

  • Emelie 15 december 2017

    Den godaste sillen vi ätit!! Den har en given plats på julbordet (och tar alltid slut först av alla olika sillarna!) sen vi hittade detta recept för några år sen. Tack så mycket för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.