Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörgåstårta med tonfisk

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Saftig och god med beröm från alla som smakat den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken i små bitar. Lägg de i en skål. Blanda i tonfisken som runnit av, majonäs, ketchup och äggen som skivats och skurits i små bitar. Blanda allt. Ta i dill och smaka av med salt och peppar. Blanda allt väl.
  2. Lägg brödskivorna i 3 rader med 4 skivor i varje(3X4). Bred fyllning på varje skiva, lägg sedan på en ny skiva bröd och åter fyllning och til sist åter en skiva bröd.
  3. Dags att dekorera tårtan. Lägg lite sallad på varje skiva bröd, bred på lite majonäs och lägg på skivade ägg. Varranan skiva garnera med lax och varannan med räkor. Samt någon tomatbit. Ovanpå allt lägg en skiva citron som ni har skurit ett hack i så ni kan flika upp den och en dill kvist.
  4. Runt om tårtan, klä den med salladsblad som smörjes med lite majonäs först så de fäster bättre. Godast om man gör den dagen innan så den får dra till sig.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • _devilyn_ 8 oktober 2008

    den är säkert jättegod men du har missat att skriva dit tonfisk i bland ingredienserna...

  • Lotte 6 oktober 2018

    Hej Smörgåstårtan blir som bäst om man låter den stå och dra till dagen efter, gärna med extra dressing, och garnera den dagen efter, då alla grönsaker är krispiga. Jag har gjort "tårtor" på beställning och det har varit givande. Kram Lotte

  • [email protected] 6 oktober 2018

    Hej Det bero på vilken tårta du ska göra Pastej ,skinka, grönsaker Rökt lax, räkor, tonfisk Till båda tårtor. gräddfil, creme fraiche, ketshup, svartpeppar, lite salt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.