Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tonfiskgratäng med tomater

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tonfisk är underskattad i matlagning. Man kan göra jättemycket gott, här är en variant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär potatisen i skivor. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs purjon mjuk i matfettet i en stekpanna. Låt tonfisken rinna av.
  2. Varva potatis, purjo och tonfisk i en lätt smord ugnssäker form. Skölj och skiva tomaterna och lägg dem överst i formen.
  3. Vispa samman crème fraiche, mjölk, ägg och kryddor. Häll blandningen i formen och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen i 200°C, ca 25 min.
  4. Servera gratängen med klyftor av isbergssallat

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.