Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tonfiskpaj

(1 kommentar)  
Tonfiskpaj Tonfiskpaj Tonfiskpaj Tonfiskpaj
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En pajdeg som blir mycket god trots att den är betydligt hälsosammare än klassisk pajdeg med bara vetemjöl och margarin. Ett recept för dig som tänker på GI eller bara vill äta sundare.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda ihop rågmjöl med olivolja och filmjölk. Tillsätt till sist vatten och rör tills det blir en deg, aningen smulig men ändå så att den hänger ihop när man trycker ut den. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 175 grader ca 15 minuter. Låt tonfisken rinna av och fördela den i pajskalet. Strö över lök, dill och gräslök. Fördela osten över. Vispa samman ägg, créme fraiche och salt. Häll det över pajen. Grädda mitt i 200 grader i ca 30-35 minuter tills äggstanningen stannat och fått fin färg. Garnera ev. med lökringar och oliver. Sallad smakar bra till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bp72 13 september 2008

    En super god paj.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.