Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tonfiskpaj från Spanien

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Åt denna tonfiskpaj som förrätt på en fiskrestaurang på Gran Canaria. Blev överförtjust!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek den hackade löken i olivolja tills den blir mjuk. Ta bort stekpannan från spisen när löken börjar ta färg. Tillsätt paprikapulver och rör om ordentligt. Häll mjölet i en stor skål och tillsätt oljan som du stekt löken i samt vatten och en nypa salt. Blanda degen mycket noga och kavla ut halva dagen till en rund kaka och lägg den i en ugnsfast form eller på en plåt.
  2. Blanda den stekta löken med paprikastrimlor, tomatpuré och tonfisken. Bred ut blandningen på pajdegen. Kavla ut ett lock med resten av degen men lämna några strimlor till att dekorera pajlocket. Blöt pajlockets kanter med lite vatten och stäng pajen noga runt kanterna. Gör ett litet hål i mitten av pajlocket (ca 1 cm). Vispa upp ägget och pensla pajen. Grädda i ugnen i en timme på 180 grader.
  3. Serveras lämpligtvis med en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.