Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tonfisksås med spaghetti

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett vanligt recept i mitt hushåll! Gott, enkelt, snabbt, billigt och nyttigt!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på en gryta med vatten till spaghettin. Hacka löken och stek tillsammans med tonfisken i en stekpanna. Häll sedan i de krossade tomaterna, tomatpurén och pressa i vitlöksklyftan. Tillsätt även en matsked socker, det är ett gammalt kocktrick för att tomaten ska smaka bättre. Salta och peppra. Låt puttra i några minuter. Blanda ihop margarin persilja och ansjovis till en jämn "smet". Detta görs enklast med en matberedare eller gaffel. När pastan är "al dente" sila den och häll den i en skål. Tillsätt sedan ansjovissmöret och låt det smälta ordentligt. Sedan tillsätter du tonfisksåsen och rör om! Bon appetit. :)

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • littlemess 29 augusti 2012

    Det var oklart med tonfisken, eftersom det finns olika storlekar på burkarna. Och förstod inte om oljan skulle vara med eller inte? Jag hade inte med oljan från tonfisken, och hade inte heller ansjovissmöret. Mitt betyg blir en tvåa, då det gick att äta men inte mer. Dock så älskar jag pasta och tonfisk :)

  • Chellsy 30 maj 2014

    Har man inte med ansjovissmöret blir denna maträtten *extremt* tråkig då det är smöret som ger halva smaken, så inte konstigt att det blev som det blev. Jag brukar steka tonfisken och löken tillsammans med oljan från tonfisken, på så vis slipper man tillsätta annat matfett och slipper hälla ut från burken, men man kan göra som man vill här. Vad gäller tonfiskburkstorlek... I min mening finns det en standardstorlek, alla andra är små eller stora burkar. Ledsen att det blev som det blev, pröva gärna igen med ansjovissmöret, för det gör maträtten till det den ska vara :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.