Jättegod sallad som passar utmärkt till bjudningar, eller fredags, eller lördagsmys.
OBS! Gör Rhode islandsåsen dagen innan serveringen, för då blir den godast.
Instruktioner
- Kok pastan i lite lättsaltat vatten enligt beskrivningen på paketet. När den är färdigkokt så sila bort vattnet och skölj pastan i kallt vatten, så den kallnar. Låt allt vattnet rinna av.
- Blanda olja, vinäger och Italiensk salladskrydda i en liten kopp och rör ner detta i den kokta, kalla pastan. Rör om försiktigt!
- Kok äggen i 6-7 minuter.
Spola av dem i kallt vatten och låt dem kallna.
- Skiva isbergssalladen, purjolöken och rödlöken i tunna skivor. Skiva gurkan i stavar och dela tomaterna i halvor. Tvätta och kärna ut paprikan och skär den i strimlor.
- Öppna tonfiskburken och pressa ut överflödig olja, genom att pressa (trycka) med locket mot tonfisken.
Blanda alla grönsakerna, inklusive salladsgrönsakerna med tonfisk, räkor och pastan i en stor salladsskål.
- Garnera med äggklyftorna och räkorna, samt lägg några klyftor citron och dillvippor här och var.
- Rhode islandsås:
Blanda alla ingredienserna till såsen väl. Smaka av med kryddorna. Låt stå i kylskåp över natten och dra.
- Servera Rhode islandsåsen, samt rosenbröd och smör och ost till salladen.
- Smaklig spis!
Publicerat den
21 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god sallad som innehåller lite av varje. Väl tilltagen mängd på dressingen!