Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tonfisksallad med pastaskruvar och Rhode islandsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Jättegod sallad som passar utmärkt till bjudningar, eller fredags, eller lördagsmys. OBS! Gör Rhode islandsåsen dagen innan serveringen, för då blir den godast.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kok pastan i lite lättsaltat vatten enligt beskrivningen på paketet. När den är färdigkokt så sila bort vattnet och skölj pastan i kallt vatten, så den kallnar. Låt allt vattnet rinna av.
  2. Blanda olja, vinäger och Italiensk salladskrydda i en liten kopp och rör ner detta i den kokta, kalla pastan. Rör om försiktigt!
  3. Kok äggen i 6-7 minuter. Spola av dem i kallt vatten och låt dem kallna.
  4. Skiva isbergssalladen, purjolöken och rödlöken i tunna skivor. Skiva gurkan i stavar och dela tomaterna i halvor. Tvätta och kärna ut paprikan och skär den i strimlor.
  5. Öppna tonfiskburken och pressa ut överflödig olja, genom att pressa (trycka) med locket mot tonfisken. Blanda alla grönsakerna, inklusive salladsgrönsakerna med tonfisk, räkor och pastan i en stor salladsskål.
  6. Garnera med äggklyftorna och räkorna, samt lägg några klyftor citron och dillvippor här och var.
  7. Rhode islandsås: Blanda alla ingredienserna till såsen väl. Smaka av med kryddorna. Låt stå i kylskåp över natten och dra.
  8. Servera Rhode islandsåsen, samt rosenbröd och smör och ost till salladen.
  9. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bjuranna 30 juli 2012

    Mycket god sallad som innehåller lite av varje. Väl tilltagen mängd på dressingen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.