På denna klassiska sallad kan man äta sig riktigt mätt. Den här versionen innehåller extra mycket knapriga grönsaker.
Instruktioner
- Skrubba potatisen grundligt och låt den koka i 15 minuter. Spola av den med kallt vatten, skala och kyl ner. Koka äggen tills de är hårdkokta, ca 8-10 minuter. Spola av dem i kallt vatten, skala och dela dem i fyra delar.
- Ansa, skölj och halvera bönorna. Sjud dem i lite vatten, 8-10 minuter. Spola i kallt vatten och låt dem rinna av. Skölj zucchinin och skiva den tunt. Bryn skivorna lätt i 1 msk olja.
- Ansa paprikan och strimla den tunt. Skala och halvera löken och skär den sedan i tunna skivor. Låt tonfisken rinna av och smula den fint. Skär tomaterna i lagom stora klyftor.
- Blanda salt, peppar och vinäger. Rör ner resten av oljan lite i taget. Blanda potatis, bönor, paprika och lökringar. Häll över dressingen och blanda väl. Lägg upp grönsakerna på fyra tallrikar.
- Lägg upp ägg, zucchini, tonfisk, kapris och tomatklyftor ovanpå de marinerade grönsakerna. Hacka persiljan och strö den över salladen.
Publicerat den
16 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar