Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tonfisksallad från Nice

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

På denna klassiska sallad kan man äta sig riktigt mätt. Den här versionen innehåller extra mycket knapriga grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrubba potatisen grundligt och låt den koka i 15 minuter. Spola av den med kallt vatten, skala och kyl ner. Koka äggen tills de är hårdkokta, ca 8-10 minuter. Spola av dem i kallt vatten, skala och dela dem i fyra delar.
  2. Ansa, skölj och halvera bönorna. Sjud dem i lite vatten, 8-10 minuter. Spola i kallt vatten och låt dem rinna av. Skölj zucchinin och skiva den tunt. Bryn skivorna lätt i 1 msk olja.
  3. Ansa paprikan och strimla den tunt. Skala och halvera löken och skär den sedan i tunna skivor. Låt tonfisken rinna av och smula den fint. Skär tomaterna i lagom stora klyftor.
  4. Blanda salt, peppar och vinäger. Rör ner resten av oljan lite i taget. Blanda potatis, bönor, paprika och lökringar. Häll över dressingen och blanda väl. Lägg upp grönsakerna på fyra tallrikar.
  5. Lägg upp ägg, zucchini, tonfisk, kapris och tomatklyftor ovanpå de marinerade grönsakerna. Hacka persiljan och strö den över salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.