Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

TONIS RUSSINBRÖD (blir 6 limpor).

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Satsen går att dela. Men det lönar sig inte, perfekta att frysa om man hinner med. Dessa limpor brukar gå åt. En nybakad skiva med smör..........mums.

Ingredienser

Instruktioner

Ta till en stor bunke,eller helst en el-maskin med degkrokar Rör ut jästen i lite av vattnet, Blanda i resten av ingredienserna, vatten,sirap,salt,olja samt ungefär hälften av mjölet. Forstätt att hälla i resten av mjölet under det att maskinen går. Degen blir ganska lös, (ta bort krokarna) och låt jäsa i 30 minuter med bakduk över. Häll upp degen på mjölat bakbord. Baka ut till limpor( lägg i formar) det blir 6 st Låt jäsa i 30 min Grädda i ugnen 175 grader i 40 min.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • arvidalm 7 oktober 2009

    Mycket gott bröd, gick även bra att göra utan formar direkt på en plåt.

  • Goteborgaren 5 juli 2010

    Hej jag gör en halv sats av brödet regelbundet och det är toppen fast jag har bara russin i brödet och har ingen honug i men det är toppen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.