Gott att äta i stället för godis och chips. Går att spara hela året i plast eller papperspåsar. När de torkar krymper de så man kan förvara massor. Ibland skalar jag ej dem och det funkar också bra
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Hallå! va kul med detta recept. Jag fick såna barndomsminnen av det, min mamma gjorde alltid såna av päron eller äpplen. Vi hade dom som godis eftersom vi bodde på landet och långt från affären. På Gotland kallar vi dom äppelgottar och pigg-gottar. Ha det bra /Inger
Tjingeling, jag jobbade så barnen var hemma själva efter skolan. När jag kom hem så luktade det äpple i hela huset, då hade de börjat torkat äpple till godis,de hade varit hos kompisar som gjort det, de tycker det är godare än vanligt godis så passar på och gör det nu medans vi har massvis av äpplen i trädgården.
Jättegoda! Gjorde två omgångar med kanel och den enda nackdelen är att dom försvinner så fort ;-) Måste nog åka ut till mamma o göra nån omgång i hennes varmluftsugn så man får lite mer ut av varje omgång..