Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torkat älgkött

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Lägg köttet i saltlag två dygn. Ta upp köttet, torka av det och gnid in det med krossad rosépeppar. Stick in en köttermometer i steken, ställ in den i 100? ugn och beräkna 6-8 timmar, alltefter storlek, tills termometern visar på 100?. Då är köttet färdigt och kan serveras som middagsmat i mycket tunna skivor, t ex med vit pepparrotssås och kokt potatis och kokta grönsaker. Det finns varianter på metoden att framställa torrkött av älg. Man kan låta köttet ligga ännu ett dygn i saltlag, och det går utmärkt att använda också andra delar av älgen, t ex hjärta. Torkningen kan också ske vid lägre ugnstemperatur, 50-70?, men tar då upp till ett dygn. För att fuktigheten lättare ska kunna avdunsta, kan man sätta en sticka mellan ugn och lucka. Torkat kött är utmärkt att ha med som matsäck i skogen och karva flisor av.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.