Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torpets läckra äppelpaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Citronen hjälper till att lyfta denna äppelpaj till högre höjder. Underbar smak!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskal: Smula smör och mjöl blanadat med saltet. Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund och kavla, eller tryck ut degen i en pajform. Förgrädda pajskalet i 225 grader.
  2. Fyllning: Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Riv äpplena grovt och blanda i citronskal.
  3. Blanda frukten med äggsmeten och häll fyllningen i pajskalet. Om du har deg kvar kan du t. ex göra en blomma i mitten i mitten på pajen. Grädda pajen mitt i ugnen i 225 grader, ca 25-30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • meimon 10 januari 2009

    Mmm...väldigt god, men jag saknade kanelen, kommer lägga till det nästa gång. Tack för ett annars jätte gott recept!!

  • hartmut21 30 oktober 2011

    Bakade pajen igår och den blev mycket omtyckt. Använde varken citron eller kanel bjöt bara på självgjort vanillsås. Det blir 5 poäng

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.