Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torrfriterade biffstrimlor i Pekingsås

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här är min version av Torrfriterade biffstrimlor i Pekingsås. Med ”min version” menar jag att slutresultatet smakar som originalet, även om såsen inte gjorts på traditionellt kinesiskt vis. Det känns onödigt att rota runt i en asiatisk livsmedelsbutik efter nån svindyr och obskyr ingrediens som egentligen kan ersättas med en enkel dagligvara från livsmedelsaffären runt hörnet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Du behöver: Wokpanna eller annan panna med hög kant. Servera rätten med kokt jasminris eller risnudlar.
  2. Ansa sellerin och skär den i 0,5 cm-bitar. Skär paprikan i 2 cm stor bitar, riv moroten på fina delen av rivjärnet och lägg på särskilt fat. Den finrivna moroten rör du ner sist av allt, innan du serverar. Dela löken en gång på längden och strimla halvorna i 0,5 centimeter breda stycken. (Storleksanvisningarna är för att uppnå samma krispighet, när du wokar grönsakerna.)
  3. Börja med riset eller risnudlarna, så du kan servera omgående när rätten är färdig. Följ anvisningarna på respektive paket.
  4. Koka upp 3 dl vatten i en kastrull. Tillsätt kycklingbuljongtärningen. Ställ åt sidan.
  5. Skär biffen i strimlor. Jag tycker 1,5 cm breda bitar, som mäter ca 4 cm längd och 0,5 cm tjocklek är bra. Torka av alla köttbitarna med hushållspapper. Mät upp vetemjölet i en plastpåse. Låt stå.
  6. Hetta upp 0,5 dl rapsolja till dryg medelvärme och fräs grönsakerna krispiga i omkring 1 minut – beroende på värmen i pannan - utan att grönsakerna tar färg. Vänd i pannan hela tiden. Ta upp, lägg åt sidan på fat.
  7. Släng ner biffstrimlorna i påsen med mjöl. Skaka så varje bit är täckt av mjöl. Öka värmen i wokpannan och tillsätt resten av oljan. Fritera lite i taget. av köttet Salta, peppra och fräs under omrörning. Lyft ur köttet med en hålslev och lägg på hushållspapper.
  8. Häll kycklingbuljongen i woken, tillsätt socker, honung, tomatpuré, vitvinsvinäger och kinesisk soja. Pressa i vitlöksklyftorna och tillsätt Sambal Oeleken. Låt såsen koka livligt och reducera en aning, medan du rör ut potatismjölet i lite vatten. Häll försiktigt ner redningen i såsen medan du rör om. Låt koka lite till, smaka av. Salta och peppra, om det behövs.
  9. Ta av pannan från plattan, rör ner grönsakerna samt de rivna morötterna och tillsätt köttet.
  10. Servera på studs med det kokta jasminriset eller risnudlarna. Strö gärna över hackade jordnötter eller sesamfrön, som förhöjer smaken, om du känner för det.
  11. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Lindvallen 29 augusti 2010

    Tack för receptet. Då jag gärna inte äter friterat använde jag den underbara såsen som en bas till en köttgryta. Jag brynte köttet och lät det sedan koka i såsen och tillsatte sist grönsakerna. SUPER GOTT :)

  • tomasch1 11 september 2010

    Tack för detta genialt enkla recept! Jag tog kycklingfilet och rågmjöl av dietiska själ och dom grönsakerna jag hade hemma- blev perfekt! Har redan gjort det 2 ggr., det kommer att bli fler!

  • Gothvix 20 mars 2011

    Det var faktiskt överraskande gott! PS: Jag menar såsen, jag behövde en sås till mina makaroner, så tusen tack :-)

  • ingsax 2 mars 2013

    Oljan skall väl inte vara med i såsen?

  • ryshil 17 mars 2013

    Tack för receptet! Hela familjen älskade det!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.