Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rimmad torsk med örtsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Supergott torskryggrecept från Tinas kök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 110º. Skär fisken i 4 bitar, strö över saltet och sockret och låt bitarna ligga i rumstemperatur i ca 40 minuter i en plastpåse.
  2. Skala potatisen, schalottenlöken och kålrötterna. Skär ner kålrötterna, löken, potatisen och sidfläsket i grova bitar. "Platta" till vitlöken med en kniv.
  3. Fräs kålrötterna, potatisen, löken, timjan, vitlöken och sidfläsket i lite olivolja. Häll på vattnet, vinet och lägg i buljongtärningen. Låt det sjuda på svag värme tills potatisen och kålrötterna är färdiga.
  4. Skölj bort överflödigt salt från fisken. Baka den i ugnen tills innertemperaturen i fisken är ca 45º. Ta ut den ur ugnen, sätt plastfolie över fatet och låt fisken stå i rumstemperatur i 10-15 min. Då stiger temperaturen till ca 50º, vilket är perfekt för en rimmad torsk.
  5. Sila av buljongen från potatisen. Spar lite buljong så att du kan värma kålrötterna, löken, fläsket och potatisen före serveringen. Mixa resten av buljongen med philadelphiaosten, dillen, persiljan och vitlöken. Mixa med en glasmixer eller mixerstav tills du får en grön, skummig sås. Det går också bra att vispa ihop såsen för hand. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.