Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torsk- och potatisgryta

(3 kommentarer)  
Torsk- och potatisgryta Torsk- och potatisgryta
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Mitt "basic-recept" på en mustig, lättlagad, nyttig och supergod fiskgryta som du kan variera eller utöka som du vill med egna grönsaker, rotfrukter och kryddor. :) Prova, den är smaskig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen hel med buljongtärningarna i ca 1½-2 l vatten (beroende på mängden buljong och på hur stark du vill ha grytan) i 15 minuter.
  2. Hacka under tiden den gula löken, strimla purjolöken och skär de skalade morötterna i slantar. Tillsätt sedan löken och morötterna och krydda med svart-, och vit-peppar och lite curry (ev. vitlökspulver). Koka upp i ytterligare 10 minuter.
  3. Tillsätt avslutningsvis torskfilén i bitar och koka/sjud i ca 10 minuter till. Krydda mer efter tycke och smak. Låt gärna grytan dra en stund på låg värme och rör runt lite. Servera med ett gott bröd till, t.ex vitlöksbaguetter!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • carina29 28 mars 2008

    Super gott till hemlagat bröd!

  • carina29 1 maj 2008

    Hej Ullis! Din Torsk och Potatisgryta är helt klart en stor favorit! :) Mkt lätt att tillaga, nyttig och så himla god!!

  • stunberg 26 november 2010

    Tyvärr inget speciellt, jag vill ha lite mer "spännande" smaker

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.