Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torsk i citrongräddsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Härligt god gratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina den frysta fisken och broccolin något.
  2. Sätt ugnen på 220 grader.
  3. Skär fiskblocket i 3 cm breda bitar. Lägg fiskbitar eller hela färska filéer på ett ugnssäkert fat. Strö över salt och peppar. Täck med aluminiumfolie och koka i ugnen ca 20 minuter. Ta ut fisken.
  4. Höj värmen till 275 grader.
  5. Häll av och mät fiskspadet. Späd med vatten till 2 dl. Häll spadet och grädden i en kastrull. Rör ut mjölet i lite vatten. Rör ner blandningen i kastrullen. Låt såsen koka 3-5 minuter.
  6. Tillsärr citronsaft, salt och äggula i såsen. Såsen får inte koka mer.
  7. Lägg broccolin runt fisken. Häll såsen över rätten. Gratinera i ugnen tills rätten fått färg, ca 10 minuter.
  8. Servera med kokt eller kokt pressad potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bitten56 5 april 2014

    Vi åt denna rätt idag , den var sååå god. Du får en stark 5:a

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.