Torsk och tomater lagade med svamp, vitlök, örter och crème fraiche blir tillsammans en underbar festmåltid.
Instruktioner
- Skålla, skala och hacka tomaterna och lägg i en skål. Ansa champinjonerna, skär dem i tunna skivor och blanda dem med tomaterna. Skala och hacka lök och vitlök fint.
- Spola av torskfiléerna i kallt vatten. Doppa över citronsaft och krydda med salt och peppar. Sätt ugnen på 200 grader.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna. Fräs oregano, lök och vitlök någon minut och tillsätt sedan tomater och svamp. Fräs ytterligare 2 minuter och lägg sedan alltsammans i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar.
- Lägg torskfiléerna ovanpå grönsakerna och bred över 1 dl crème fraiche. Täck över formen med aluminiumfolie och ställ in i ugnen ca 10 minuter.
- Lägg upp fiskfiléerna på ett fat och håll dem varma. Sätt den ugnsfasta formen på en platta med hög värme. Vispa ner resten av crème fraichen och låt såsen koka upp och tjockna. Häll såsen över torskfiléerna, garnera med basilika och servera genast.
Publicerat den
30 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
MYCKET SKICKLIGT SMAKBALANSERAT OCH GOTT!!
Snabbt, enkelt och gott!!!
Lite lite smak, ska nog ha i mer vitlök och mera kryddor nästa gång =)
Gott! Hann inte med sista steget så såsen blev ganska vattnig.. Lite mer kryddor o även lite salt över såsen skulle inte gjort något. Serverade till potatismos vilket var lyckat!