Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torsk med lufttorkad skinka på purjolöksbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Detta är en himmelskt god rätt, som får alla att kärleksfullt tänka på hur god mat verkligen kan smaka.En rätt som kan ätas minst tre dar i veckan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina fisken och sätt ugnen på 250 grader. Snitta upp purjolöken på längden och skölj ur, snitta den därefter i lagom bitar. Smörj in en eldfast form och placera den snittade purjon först på botten. Häll på lite olivolja. Hacka de soltorkade tomaterna i bitar och lägg ibland purjon. Salta och strö fiskbitarna med paprikapulver och vitpeppar. Linda om skinkan kring fiskbitarna och placera dessa ovanpå purjon. Häll buljong och grädde mellan fiskbitarna och ringla över lite citronsaft på det hela. Sätt in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter
  2. Kan serveras med kokt potatis och haricots verts.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.