Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torsk med potatismos och god sås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Jag gjorde detta till lunch idag och det var supergott. Torsk är inte något som i alla fall jag äter ofta stekt. Såsen har jag gjort i två varianter. Jag gjorde den mustig men jag kan tänka mig att vissa vill ha en lite syrlig sås med mer smak av fetaosten och vitt vin. Välj själv vad du vill ha.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka upp potatisen med en skivad vitlöksklyfta i lättsaltat vatten.
  2. Under tiden gör såsen. Häll i grädde och vatten i en kastrull och smula ner fetaosten, tillsätt gräslök och valfritt vin och valfri buljongtärning. Låt sjuda på låg värme.
  3. När potatisen är färdigkokt mosa ihop den med de resterade ingredienserna till moset och smaka av med salt och peppar.
  4. Stek torsken i rikligt med smör i en nonstick panna för att slippa att den fastnar för mycket.
  5. Red såsen om det behövs och servera torsk, potatismos och sås varmt tillsammans med sallad av något slag.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • falahsharo 1 september 2011

    mmmmmmmmmmmm gott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.