Den milda torsken får här kryddiga tillbehör som krämig citronmajonnäs och färggrann ishavsrom.
Instruktioner
- Skär fisken i mindre bitar. Lägg i en matberedare tillsammans med äggula och grädde. Finhacka löken och tillsätt den.
Krydda med salt och vitpeppar och kör snabbt till en grov konsistens.
- Forma fyra fiskbiffar och vänd i ströbröd. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek fiskburgarna gyllenbruna.
- Blanda majonnäs och gräddfil i en bunke. Pressa ner saften av citron och tillsätt finhackad gräslök och dill. Blanda och krydda med salt och peppar.
- Rosta hamburgerbröden lätt. Skölj salladen och plocka loss bladen. Grunda med dressing i botten av brödet. Lägg på sallad och vidare torskburgaren. Garnera med sås, ishavsrom, citron och dill.
Publicerat den
1 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar