Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torskfilé med spenat och räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fiskgratäng är aldrig fel...här med spenat och räkor...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala, koka och mosa potatisen. Blanda moset med äggulor, mjölk och Norrmejerier Smör till ett fast mos. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Smörj en låg vid gratängform med Norrmejerier Smör. Lägg ett lager spenat på botten, täck med fiskfilé och salta.
  4. Häll på en ½ dl fiskbuljong, täck med aluminiumfolie och stek i ugnen i 10 minuter.
  5. Om torsken är fryst tina den först.
  6. Vispa ut mjölet i resten av buljongen och grädden och värm upp. Ta av kastrullen och rör i osten så att den smälter. Smaka av såsen med lite finsmulad fiskbuljongtärning och vitpeppar.
  7. Tag ut formen ur ugnen.
  8. Spritsa eller klicka moset runt kanterna.
  9. Fördela såsen över fisk och spenat, lägg räkor ovanpå. Sänk ugnen till 200° och gratinera i 10 minuter eller tills fisken fått färg och potatisen är gyllengul. Dekorera med dill eller persiljekvist.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.