Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad torskfilé med broccoli

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jag gillar gratänger och den här såsen tycker jag smakar jättegott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela fiskblocken i filéer. Koka upp vatten, salt och buljongtärning eller fiskfond. Sjud fisken några minuter på svag värme till dess att den vitnat.
  2. Koka broccolibuketterna i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Låt rinna av och lägg dem i en krans på ett smort ugnssäkert fat.
  3. Ta upp fisken och lägg den i mitten på fatet. Sila fiskspadet.
  4. Smält margarinet och rör ner mjölet. Späd med fiskspad. Koka upp under omrörning och koka ca 5 minuter.
  5. Tag såskastrullen från värmen och rör ner äggulorna blandade med grädden. Sjud, inte koka, såsen under vispning till dess att den tjocknat. Blanda ner räkorna och smaksätt med pressad citron.
  6. Häll såsen över fisken och broccolin. Gratinera i mitten av ugen 15-20 minuter.
  7. Garnera med rosépeppar och servera med ris eller pressad potatis.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • anluk 3 juli 2012

    Hade detta idag och det var helt underbart gott!!! Kan verkligen rekommenderas.

  • Neta52 7 juli 2012

    Roligt att höra att du tyckte om den.

  • bitten56 29 december 2012

    Tack för detta underbara recept. Vi var 4st som åt och formen blev barskrapad. Du får en klar 5:a från alla.

  • Neta52 29 december 2012

    Goda recept delar man gärna med sig av.

  • frokeneva 22 maj 2013

    Alla hemma gillade detta!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.