Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torskfilé i lime- och citronsås och nötquinoa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fisk ett par gånger i veckan mår kroppen bra av. Här är ett supergott och nyttigt fiskrecept som kommer hamna på mitt middagsbord flera gånger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka quinoan i vattnet och saltet i 15 minuter.
  3. Lägg fisken i en ugnsfast form med lite olivolja i botten. Vispa ihop grädde och vatten och smula ner fiskbuljongen. Skrubba citronen och limen och riv skalet. Tillsätt skal, pressad limesaft samt hackad rosmarin. Häll detta över fisken i formen. Ställ in i ugnen och baka i 12-15 minuter, tills fisken är färdig.
  4. Rosta fröna i en torr stekpanna och hacka nötterna grovt. Blanda ner nötter och frön i den kokta quinoan och tillsätt hackade tranbär. Salta och peppra och ringla ner olivolja. Blanda runt.
  5. Servera fisken med nötquinoan och kokt broccoli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.