Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torskkakor med curry

 
  • Serverar: 2-3 portioner
Skriv ut

Fiskkakor är ett engelskt sätt att tillaga fisk. En praktisk allt-i-ett-rätt med potatis och fisk i samma lilla bulle.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatisen i bitar, koka och mosa den med gaffel eller potatisstöt i en bunke.
  2. Koka fisken i buljong så att den precis blir genomkokt. Klipp persiljan smått, strimla purjolöken mycket fint. Grovhacka fisken och blanda med den mosade potatisen, persiljan och purjon. Smaksätt med curry, salt och peppar.
  3. Forma ca 10 ganska platta "kakor" av blandingen och vänd dem i ströbröd. Stek i olja eller smör på måttlig värme i ungefär 3 minuter på varje sida.
  4. Rör ihop alla ingredienserna till tartarsåsen och servera till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.