Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörstekt torsk med tryffelstuvad blomkål, pommes Anna och kycklingvinägrett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Även torsk kan man lyxa till! Ett recept från Leif Mannerström.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pommes Anna (kan göras dagen innan): Blanda den skivade potatisen med smält ankfett eller smör och smaka av med salt och peppar.
  2. Packa potatisen så kompakt som möjligt i en ugnssäker form. Baka den i 140 grader i ca 1 timme eller tills potatisen är klar. Pressa sedan ut överblivet fett och kyl anrättningen under press i kylskåp.
  3. När den blivit kall, stjälp upp den och skär den i snygga bitar som sedan värms i ugnen tillsammans med fisken.
  4. Stuvning: Plocka ner blomkålen i små snygga buketter och spara dem tills senare. Skär stjälken och skaften från buketterna jämnstora och koka i gräddmjölk tills de blivit mjuka.
  5. Medan blomkålen kokar värmer du fonderna tillsammans i en liten kastrull och smakar av med vinäger, farin, salt och peppar. Spräck sedan såsen med rapsolja och låt den stå.
  6. Mixa nu blomkålen i ett mixerglas med lite av den vätska den kokats i. Smaka av stuvningen med tryffel, salt och peppar. Avsluta med att blanchera blomkålsbuketterna (koka dem snabbt i lättsaltat vatten i cirka 1 minut och kyl sedan snabbt ner i till exempel vatten med isbitar) och blanda dem i stuvningen.
  7. Sedan är det bara att steka fisken och baka den klar i ugnen tillsammans med Pommes Annan. Ca 6-7 minuter i 140 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.