Även torsk kan man lyxa till! Ett recept från Leif Mannerström.
Instruktioner
- Pommes Anna (kan göras dagen innan):
Blanda den skivade potatisen med smält ankfett eller smör och smaka av med salt och peppar.
- Packa potatisen så kompakt som möjligt i en ugnssäker form. Baka den i 140 grader i ca 1 timme eller tills potatisen är klar. Pressa sedan ut överblivet fett och kyl anrättningen under press i kylskåp.
- När den blivit kall, stjälp upp den och skär den i snygga bitar som sedan värms i ugnen tillsammans med fisken.
- Stuvning:
Plocka ner blomkålen i små snygga buketter och spara dem tills senare. Skär stjälken och skaften från buketterna jämnstora och koka i gräddmjölk tills de blivit mjuka.
- Medan blomkålen kokar värmer du fonderna tillsammans i en liten kastrull och smakar av med vinäger, farin, salt och peppar. Spräck sedan såsen med rapsolja och låt den stå.
- Mixa nu blomkålen i ett mixerglas med lite av den vätska den kokats i. Smaka av stuvningen med tryffel, salt och peppar. Avsluta med att blanchera blomkålsbuketterna (koka dem snabbt i lättsaltat vatten i cirka 1 minut och kyl sedan snabbt ner i till exempel vatten med isbitar) och blanda dem i stuvningen.
- Sedan är det bara att steka fisken och baka den klar i ugnen tillsammans med Pommes Annan. Ca 6-7 minuter i 140 grader.
Publicerat den
11 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar