En underbar fiskrätt med smak av Frankrike.
Instruktioner
- Skala och dela rotsellerin i ca 5x5 cm-bitar.
Klyfta löken och lägg rotselleri, lök och buljongtärning i en kastrull och häll på vatten så det täcker.
Koka rotsellerin mjuk ca 15 minuter.
Häll av spadet, tillsätt grädden och mixa med stavmixer till en slät puré.
- Borsta eller skrapa musselskalen rena och dra bort skägget. Knacka musslorna i diskbänken om de är öppna. Stängs de inte är de döda och ska inte ätas. '
Skölj musslorna väl.
- Strimla löken och skiva vitlöksklyftorna. Bryn lök, vitlök och timjan i olivolja i en stor kastrull med locka, ca 4 liter.
Tillsätt vin och vatten,låt det koka upp.
Lägg i musslorna och koka under lock på hög värme ca 5 minuter, skaka kastrullen då och då.
Sila av vätskan i en kastrull, tillsätt grädde, vispa i maizena och låt koka upp.
- Smält smöret i en panna och stek fiskbitarna på medelhög värme 3-5 minuter per sida.
- Servera fisken med musslor, sås och rotselleripuré och strö över lite färsk timjan.
Publicerat den
1 april 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mums! Ett knastertorrt sauvignon blanc till och torsdagskvällen var räddad.
Kul att höra att du gillade det :)