Fiskfiléerna inlindade i prosciutto med citron och salvia serveras med ärtpuré.
Instruktioner
- Krydda fiskfiléerna med salt och peppar. Lägg ut prociutton på arbetsbordet. Lägg ett salviablad, två persiljeblad och en citronskiva i mitten på varje skinkskiva. Lägg en bit fisk på varje citronskiva och linda in fiskbiten i skinkan.
- Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och tillsätt ärter och mynta. Låt koka ca 5 minuter tills ärterna är mjuka. Låt ärterna rinna av och lägg dem i en mixer eller matberedare tillsammans med margarinet. Mixa till en jämn puré och smaka av med salt och svartpeppar.
- Hetta upp olivoljan i en teflonstekpanna på medelvärme. Stek fiskpaketet 5 minuter på varje sida så att skinkan blir knaprig och fisken genomstekt. Stick fisken med en kniv, den ska vara vit och ogenomskinlig.
- Servera genast tillsammans med ärtpurén.
Publicerat den
20 juni 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket gott & smakrikt. Jag pepprade med svartpeppar & rosé peppar. Hade inga ärter hemma sâ jag serverade med färsk pasta och en sås gjord pâ grädde + citronsaft + krossade & skalade körsbärstomater + salvia för att återkalla kryddan i fisken.