Torta recept

Laddar...
Din sökning gav 22 träffar
Tortanto ( Napolitanskt påskbröd)

Receptet härstammar från Neapel. Såg på tv att Leila hade bakat en tortanto, men mitt recept skiljer sig ganska mycket, men slutresultatet ser lika ut, men smakar nog olika. Då kom jag ihåg att jag ha..
Tortanto
Tortanto

Tortanto är ett underbart matigt bröd från Italien med mozzarella, oliver och parmaskinka. Sist jag gjorde brödet så tog jag ett helt pkt jäst och gjorde 3 stycken och lade i lite olika fyllningar ..Italienskt tortanobröd
Italienskt tortanobröd

Saftigt bröd fyllt med rökt skinka, mozzarella, soltorkade tomater och oregano. Fyll detta bröd med diverse läckerheter efter egen smak.


Torta della nonna
Torta della nonna

Som ett stort vaniljhjärta - "Torta della nonna" betyder på italienska "mormors kaka" och det finns en mängd varianter på den här kakan, inget recept är det andra likt.


Torta al caffé
Torta al caffé

Saftig och läcker italiensk tårta med en len och god kaffekräm emellan samt en kaffelag. Toppas sedan med kaffegrädde och chokladströssel.
Torta della nonna
Torta della nonna

En italiensk, citrondoftande paj fylld med hemgjord vaniljkräm och täckt med pinjenötter.


Torta di cioccolato
Torta di cioccolato

Ljuvlig tårta med nötter, kaffe och choklad som bara blir godare om man gör den kvällen innan den ska serveras.


Torta Caprese - Italiensk chokladtårta
Torta Caprese - Italiensk choklad..

Oemotståndlig choklad- och mandeltårta som inte är alltför söt. Byt ut Limoncellon mot något annat starkt du har i skåpet, till exempel rom. Har du inget hemma, uteslut det helt. Glutenfri.

Torta con cioccolata e ciliegie candite
Torta con cioccolata e ciliegie c..

Enkel och god tårta med chokladtäcke och kanderade körsbär. Denna tårta kräver inte ugn och är perfekt att förbereda dagen innan och håller några dagar i kylskåp.Italiensk påskpaj
Italiensk påskpaj

Påsken är en stor och betydelsefull helg för italienarna, då de träffar familj och vänner. "Torta pasqualina" med inbakade grnsaker i en krämig ostsås, är en av de traditionella rätter man samlas krin..

Bär- och mandeltårta
Bär- och mandeltårta

Denna tårta bakas i en långpanna och passar därför utmärkt till ett stort kalas. En proffsig stortårta med mycket färska bär, vanilj och mandelkräm.