- Serverar: 1 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Hittade denna i Aftonbladets Söndagsbilaga.. ser god och väldigt spännande ut :-)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
- Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
- Rör ricottaost, rivet citrus skal och riven bittermandel.
- Vänd till sist ner vetemjölet för hand.
- Smörj en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och bröa med krossat mandelspån.
- Fyll smeten i formen, strö över pinjenötter.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
- Pudra över florsocker vid servering.
Publicerat den
5 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Finns även i Leila Lindholms bok Piece of cake. Ska definitivt provas!