Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torta della nonna

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Hittade denna i Aftonbladets Söndagsbilaga.. ser god och väldigt spännande ut :-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
  3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
  4. Rör ricottaost, rivet citrus skal och riven bittermandel.
  5. Vänd till sist ner vetemjölet för hand.
  6. Smörj en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och bröa med krossat mandelspån.
  7. Fyll smeten i formen, strö över pinjenötter.
  8. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  9. Pudra över florsocker vid servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • frucaos 26 augusti 2009

    Finns även i Leila Lindholms bok Piece of cake. Ska definitivt provas!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.