Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk påskpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Påsken är en stor och betydelsefull helg för italienarna, då de träffar familj och vänner. "Torta pasqualina" med inbakade grnsaker i en krämig ostsås, är en av de traditionella rätter man samlas kring.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg mjölet i en skål. Smula ner matfettet, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila kallt minst 30 minuter.
  2. Tina broccolin och förväll den några minuter i saltat vatten. Låt den rinna av och sedan kallna. Skär skinkan i små tärningar.
  3. Fräs dem i matfett, dofta över lite mjöl och späd med grädde. Koka upp vattnet med buljongtärningen och slå buljongen i såsen under omrörning. Ta pannan från värmen och rör ner äggulorna samt 2 msk av osten.
  4. Klä en pajform, ca 24 cm i diameter, med 2/3 av degen. Nagga degen i bottnen med en gaffel och strö på resten av osten. Lägg på broccolin och bred över såsen.
  5. Sporra ut resten av degen i remsor och lägg dem som ett galler över fyllningen. Lägg en remsa runt kanten på formen och tryck till. Vispa upp 1 ägg och pensla pajen. Grädda den i 225 grader ca 30 minuter. Servera pajen varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.