Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torta con cioccolata e ciliegie candite

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Enkel och god tårta med chokladtäcke och kanderade körsbär. Denna tårta kräver inte ugn och är perfekt att förbereda dagen innan och håller några dagar i kylskåp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör, florsocker och äggulor i en skål. Rör snabbt ihop till en smidig kräm. Tillsätt konjaken och rör om.
  2. Bottna ett fyrkantigt fat på ungefär 30x20 cm med kex som hastigt doppats i kaffet. Kexen får inte bli genomblöta utan ska bara vändas snabbt i kaffet.
  3. Bred ett tunt lager kräm över, och fortsätt sedan att varva kex och kräm, så att det blir totalt tre lager. Strö över riven choklad och garnera med de syltade körsbären.
  4. Täck med aluminiumfolie och låt stå i kylskåp i minst 1 timme före servering. Tårtan kan förberedas dagen innan och håller några dagar i kylskåp.
  5. Servera tårtan med en klick vispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.