Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torta di Mandorle- Mandel- och citronkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Kakan är saftig och god som den är, men en klick grädde och bär passar bra till. I Ligurien serveras den gärna med ett glas prosecco.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda 3 dl mandelmjöl, vetemjöl och bakpulver. Smörj en form och ströa den med 2 msk mandelmjöl. Skölj citronen noga i ljummet vatten. riv det yttersta skalet och pressa ut saften. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  3. Vänd ner mjölblandning, citronskal, 1 msk citronsaft och olja. Rör samman. Häll smeten i formen och strö över flagad mandel. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 25 minuter. Låt svalna och pudra över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.