Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torta dura - Italiensk tårta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Denna hårda och smuliga tårta med lång hållbarhet kommer från Mantua i Italien. Knaprig och ljuvligt god är den!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skålla och skala mandeln. Mixa mandeln, inte allt för fint. Det får gärna vara lite stora bitar. Blanda mandel, vetemjöl, majsmjöl, florsocker, vaniljsocker och citronskal i en stor skål. Rör ner äggulorna. Finfördela smöret i blandningen till en smuldeg.
  3. Strö ut smuldegen gärna i en smord engångsaluminiumform, ca 25x30 cm. Grädda i ca 60 minuter. Vid servering pudra över florsocker. Låt gärna var och en bryta kakan i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.