Italiensk gräddtårta fylld med citronkräm och likörblandning
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Tårtbotten:
Skilj äggulor från äggvitor. Vispa äggvitor till hårt skum. Vispa äggulor med socker till en pösig smet. Rör ner mjölet utblandat med bakpulver.
- Bland försiktigt ihop äggulesmeten med äggvitorna.
Grädda i 30 min. i nedre delen av ugnen. Låt kakan kallna.
- Citronkräm:
Skala den gula delen av citronen med en potatisskalare. Blanda äggulor, socker, mjöl, mjölk , vaniljsocker och citronskal i en kastrull oclåt sjuda på låg värme tills den tjocknar. Rör hela tiden. Plocka bort citronskalen och låt krämen kallna.
- Vispa grädden till ett fast skum och blanda varsamt ner den i citronkrämen.
- Dela kakan i två delar.
Blanda mjölk, Strega och socker. Skeda det över tårtbottnarna.
- Fördela citronkrämen över en tårtbotten och lägg den andra över. Om krämen räcker till, bred även ett lager på ovansidan.
- Vispa grädde till dekorationen. Bred eller spritsa grädden på tårtan.
- För att få en riktig festtårta, dekorera med savoardikex runt om.
Publicerat den
17 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar