Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torta Mimosa

 
Skriv ut

Italiensk gräddtårta fylld med citronkräm och likörblandning

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Tårtbotten: Skilj äggulor från äggvitor. Vispa äggvitor till hårt skum. Vispa äggulor med socker till en pösig smet. Rör ner mjölet utblandat med bakpulver.
  2. Bland försiktigt ihop äggulesmeten med äggvitorna. Grädda i 30 min. i nedre delen av ugnen. Låt kakan kallna.
  3. Citronkräm: Skala den gula delen av citronen med en potatisskalare. Blanda äggulor, socker, mjöl, mjölk , vaniljsocker och citronskal i en kastrull oclåt sjuda på låg värme tills den tjocknar. Rör hela tiden. Plocka bort citronskalen och låt krämen kallna.
  4. Vispa grädden till ett fast skum och blanda varsamt ner den i citronkrämen.
  5. Dela kakan i två delar. Blanda mjölk, Strega och socker. Skeda det över tårtbottnarna.
  6. Fördela citronkrämen över en tårtbotten och lägg den andra över. Om krämen räcker till, bred även ett lager på ovansidan.
  7. Vispa grädde till dekorationen. Bred eller spritsa grädden på tårtan.
  8. För att få en riktig festtårta, dekorera med savoardikex runt om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.