Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tortano med grönpepparost och prosciutto

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Italienskt fyllt bröd med smakrik ost och lufttorkad skinka. Ett perfekt bröd där allt ingår!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt det ljumma vattnet, salt, rumsvarmt smör och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt jäsa ca 30 minuter.
  2. Skär ost och skinka i bitar. Tryck eller kavla ut degen till en rektangel, ca 35x20 cm, på en plåt med mjölat bakplåtspapper.
  3. Strö över spenat, ost och skinka. Rulla ihop till en rulle och forma till en krans med skarven nedåt. Låt jäsa ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Grädda brödet mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt brödet svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.